Over ons bedrijf

Wij van Usefulsoftware zijn een Nederlands bedrijf en gevestigd in het noorden van het land, al ruim 10 jaar leveren wij betrouw en betaalbare salon software aan het MKB. Onze salon software wordt in eigen beheer ontwikkeld. Dagelijks staat ons team van ontwikkelaars, en helpdesk medewerkers klaar om klanten te helpen, en om onze salon software nog mooier te maken! Betrouwbaarheid & klantvriendelijkheid staan bij ons op nummer 1, dit resulteert in ruim 3000 tevreden Essalon gebruikers!

Prijs

Bij Usefulsoftware vinden we het belangrijk dat onze klanten blij zijn én blij blijven. De prijs van het product speelt daar ook  een belangrijke rol in.  Bij ons bent u verzekerd van de laagste prijs voor software producten en een uitstekende service!

Gebruik

Onze salon software Essalon staat voor ‘Easy software’ gemakkelijk in gebruik. Computer kennis is niet noodzakelijk! Essalon neemt u veel werk uit handen en is een alles in één salon software pakket. Door af te rekenen met uw klant wordt al veel informatie automatisch opgeslagen in Essalon. Daarnaast kunt u digitaal uw afspraken bijhouden en gebruik maken van de automatische mailings van afspraak bevestiging en herinnering.

Voor wie?

Essalon is geschikt en bedoelt voor de kapsalon, schoonheidssalon, nagelstudio of trim salon.

Wat kunt u van ons verwachten:

* Mooie betrouwbare producten
* Zeer goede klantenservice
* Lage kosten
* Geen opzeg termijnen of contract

Wat vinden onze klanten?

Met de vele jaren werk die wij in onze producten en diensten hebben gestoken zijn wij met recht trots op het resultaat! Daardoor klinken we soms niet helemaal objectief. Gelukkig hoeft u niet alleen op ons woord af te gaan. Klanten geven geregeld hun openhartige meningen over de Essalon salon software. U kunt al onze beoordelingen lezen op deze pagina.

Nu werk ik als kappersopleidingsinstituut al een jaar met Essalon. Er is een hele hoop mogelijk met deze software, boekhouden wat ik niet graag doe, is appeltje eitje geworden. Er zijn vele mogelijkheden met het kassasysteem, ik leer mijn leerlingen ook met de kassa omgaan. Het is gebruiksvriendelijk en zéér overzichtelijk. Hulp op afstand is ook perfect en behoort gewoon tot de service als je het even niet meer weet.Ik weet nog lang niet alles,

maar dat komt wel, beetje bij beetje ontdek ik steeds meer mogelijkheden met het systeem.

Klantenkaarten, met kleuren, permanent en voorkeur voor kapster is ook een geweldig item in het systeem.

Voor de rest, snelle reacties van het team, aantrekkelijk geprijsd, gebruiksvriendelijk, geduldige en bereidwillige medewerkers.

Zen Topsalon Instituut

Nu werk ik als kappersopleidingsinstituut al een jaar met Essalon. Er is een hele hoop mogelijk met deze software, boekhouden wat ik niet graag doe, is appeltje eitje geworden. Er zijn vele mogelijkheden met het kassasysteem, ik leer mijn leerlingen ook met de kassa omgaan. Het is gebruiksvriendelijk en zéér overzichtelijk. Hulp op afstand is ook perfect en behoort gewoon tot de service als je het even niet meer weet.Ik weet nog lang niet alles,

maar dat komt wel, beetje bij beetje ontdek ik steeds meer mogelijkheden met het systeem.

Klantenkaarten, met kleuren, permanent en voorkeur voor kapster is ook een geweldig item in het systeem.

Voor de rest, snelle reacties van het team, aantrekkelijk geprijsd, gebruiksvriendelijk, geduldige en bereidwillige medewerkers.

Zen Topsalon Instituut

Wij van Kapper Koen uit Alkmaar werken nu 4 jaar met Essalon en kunnen niet
anders melden dat dit een prima programma is voor iedere kapsalon, Het is eenvoudig in gebruik en dat is wat in een kapsalon moet draaien het moet snel en makkelijk zijn.
Als er iets veranderd moet worden kun je dat aangeven en word daar ook meteen aan gewerkt. En zo snel mogelijk gerealiseerd.
Kortom wij zijn zeer tevreden met Essalon. En blijven nog lang met
plezier dit systeem in onze salon werken.
Ik heb een schoonheidssalon en gebruik ESSALON al een aantal jaren. Ik ben zeer tevreden omdat het systeem veel biedt dat ik nodig heb voor een nauwkeurige administratie. Daarnaast is de service echt meer dan goed!

Ik bel vaak met vragen omdat ik dat vaak sneller vind dan zelf uitzoeken en elke keer wordt ik met veel geduld en vriendelijkheid geholpen. Ooit had ik besloten vanwege kostenbesparing dat ik zonder ESSALON zou gaan werken maar al snel kwam ik er achter dat ze:

* Heel goedkoop zijn vergeleken met andere aanbieders
* veel bieden en veel vernieuwen en ontwikkelen
* super service gericht zijn

Dit alleen al spaart zoveel uren uit en dus ook geld.
Kortom ik ben een tevreden klant.

Vanessa Roemer&Schoonheid

Wij zijn erg blij met ESSALON software het geeft een duidelijk overzicht over betalingen,behandelingen ,klant informatie enz je kan het zo gek niet bedenken of het staat er in en dit voor een mooie prijs
Wat ook erg prettig is dat we gemakkelijk contact kunnen opnemen met de hulp desk als we ergens niet uit komen.

kapsalon shavers

In 2009 kwam ik in contact met Usefulsoftware en omdat er voor een Counseling- en Massagepraktijk op dat moment niet een passend programma was, heeft men de ‘kappers’ software geheel aan mijn wensen aangepast. Toen zich afgelopen maand een probleem voordeed (crash van de computer) op 15-05-2015 en niet een up-to-date back-up voorhanden, heeft men direct dezelfde avond nog getracht de boel te herstellen.
Helaas is dit niet volledig gelukt maar 1 dag later heeft men toch het grootste gedeelte van mijn klantenbestand kunnen terugvinden. Eerlijk is eerlijk, ik vond het in 1e instantie nog best een behoorlijk bedrag als je zoals ik enkel een paar avonden per week hier gebruik van maakt, echter als ik deze gratis service bij het herstel hierbij optel moet ik mijn mening hierop toch herzien. Fijn dat er nog bedrijven (mensen) zijn die met passie voor hun en achter hun werk staan. Dank voor deze service.

Bomilíge Counseling- en Massagepraktijk

Ik heb sinds 3,5 jaar mijn eigen schoonheidssalon-nagelstudio-kapsalon aan huis. Toen ik hier aan begon was ik 17 en erg onervaren in het ondernemerschap. Met veel hulp van mijn ouders leerde ik steeds meer maar een overzicht had ik niet. Ik wilde graag een kassa, boekhoudprogramma en een manier om mijn uitgave duidelijk per maand te kunnen overzien. Toen vond ik ESSALON en er ging een wereld voor mij open. Ik kan nu alles invoeren en meteen vinden wat ik nodig heb. Ook als ik niet meteen kan vind, bel ik even en krijg ik meteen goede en duidelijke hulp hierbij. Super service dus!
Wat mij vooral aansprak was de prijs. Het is een te betalen systeem. Ik werk sinds 2014 met het systeem, toen was ik nog in opbouw aangezien ik nog in loondienst werkte en studies volgde. Inmiddels werk ik fulltime in mijn salon en gebruik ik het systeem dagelijks. Zelfs de gegevens uitdraaien is zo gedaan! Btw aangifte is een eitje! Super tevreden en echt een aanrader!

Lotus Beauty & Nails Eindhoven

Wij werken nu ongeveer twee jaar met het ESSALON systeem. Het bevalt ons uitstekkend. Het bevat duidelijke overzichten van klanten en producten en ook de scanner die wij sinds kort erbij gebruiken werkt feilloos. Het scheelt ons heel veel werk, wat betreft productvoorraad, aangezien we gemakkelijk producten in kunnen voeren en eruit kunnen halen. Voorheen moesten we telkens alle producten tellen om vervolgens een bestelling te plaatsen. Knoppen zijn erg duidelijk, maar ook wanneer iets niet duidelijk is, kun je altijd gemakkelijk contact opnemen met Usefulsoftware en krijg je een duidelijke uitleg.
Wij zijn dus erg tevreden over het systeem en zeker over de prijs-kwalitiet verhouding zijn we erg tevreden.

Royal Secret Cosmetics te Haarlem

Ik ben zeer tevreden over het salon-programma essalon. Zeer gebruiksvriendelijk en zeer goede ondersteuning en super snelle help-desk. Zeer makkelijke kassa-software, veel mogelijkheden.Prima service en uitstekende kwaliteit !

(Voor alle lezers van dit bericht Hands&Feet geeft ook opleidingen en workshops in nagelstyling)

ik gebruik ESSALON nu al meer dan 1 jaar en heb maar één keer problemen gehad. Dankzij de snelle hulp van de klanten dienst was mijn probleem binnen een paar uren opgelost en kon mijn salon weer terug op volle toeren draaien. De mogelijkheiden van deze programma zijn perfect gebruikelijk in de kappers wereld, het boekhouding en overzichten zijn wonderbaarlijk. Gebruik vriendelijk, overzichtelijk, goed afgewerkt, betaalbaar en vooral betrouwbaar. Ik weet zeker dat ik de eerste jaren niet ga veranderen van programma!

Men’s Hairfashion

Ik ben sinds kort gestart met essalon.
Ik dacht in eerste instantie dat het heel ingewikkeld was maar door de goede hulp van de heren van essalon kreeg ik het gauw door. het is echt een aanrader. Zelfs als je van een andere branche bent kan je het ook gebruiken.Veel succes verder….
Roxana Kotzebue
Essalon een erg overzichtelijk en gebruiksvriendelijk salon programma, dit programma mag niet ontbreken in de salon, we plannen makkelijk afspraken in en alles is overzichtelijk. Met 1 druk op de knop zie je de omzet, en btw gegevens kortom een fijn en makkelijk programma waar wij graag mee werken.

BeautyMansion

Het programma ESSALON voldoet ruimschoots aan alle verwachtingen. Zeer gebruiksvriendelijk en snel te bedienen. Ook de ondersteuning vanuit het bedrijf is buitengewoon goed. Kortom, wij zijn sinds de start van onze kapsalon (november 2010) zijn zeer te spreken over het programma en de helpdesk!!

Yvon’s Hairstyle

Ik gebruik het programma nu 1 jaar in mijn kapsalon en ik ben zeer tevreden. De ondersteuning en de updates zijn prima in orde, ook de btw verhoging is zonder enig probleem verlopen. Door de gunstige prijs is het voor mij als kleine onderneming een zeer aantrekkelijk en gemakkelijk programma. Ga zo door!

Salon San

To Essalon Team
We are very happy with our Essalon, we use the program for our hair salon as well our web-shop, we have use other systems in the past but we find Essalon is user friendly. The Essalon team is also helpful, friendly and prompt.
we recommend Essalon definitely! Keep up the good work
Kristy Hartmann
Wij werken nu een kleine 2 jaar met deze software in onze kapsalon, nog
nooit problemen gehad.
Het programma werkt erg goed, en is erg voordelig, zeker in vergelijking met
de programma’s voor de kappersbranche. Afspraken plannen, klant info, producten inscannen, zeer overzichtelijk en snel te leren.

Als we een cijfer moeten geven gezien prijs/kwaliteit dan verdient dit
programma wat ons betreft een dikke 10!
Wij kunnen u dit van harte aanbevelen.

Kapsalon Petra’s Look

Essalon is een duidelijke gebruiksvriendelijke salon software die hetzelfde bied als de duren salonsoftware’s maar voor een betaalbare prijs.

Coiffure de Milano

Het programma ESSALON , is een praktisch programma dat doet wat het moet doen zonder al teveel poespas.

Als ik een keer ergens zelf niet uitkom kan ik snel en makkelijk contact opnemen en wordt alles snel mee opgelost.

Kapperzzz

Wij gebruiken uw programma nog maar net, en het is wel even wennen om alles
in te vullen zonder fouten. Helaas mis ik wel een gebruiksaanwijzing die stap voor stap met jou door de instellingen heen loopt.
Maar verder, ziet het er goed uit, en krijg je een overzichtelijke uitdraai.
En natuurlijk niet te vergeten….betaalbaar voor elke ondernemer

Caroliens Hairdesign

Als kapster werk ik bovenal het liefst creatief met mijn handen. Maar wil
ook graag weten waar ik in mijn salon mee bezig ben als het op de cijfers aan komt.
ESSALON is een programma makkelijk in gebruik, en je krijgt een duidelijk
overzicht van je klanten, omzet, voorraden enz.
Toen ik met zwangerschapsverlof ging heb ik met 1 knop via mailing mijn
klanten op de hoogte kunnen houden.
Er word geluisterd naar ideeen van de klanten en steeds gekeken naar nieuwe
verbeteringen om het steeds makkelijker te maken.
Ook de prijs is interessant voor de kleinere salon, om zo toch professioneel
over te komen naar je klant.
Bedankt voor jullie hulp wanneer nodig, Ga zo door!!

Dare2B Hair & make up

Wij werken nu 3 jaar met Es Salon, We hebben geruime tijd gezocht naar een betaalbare oplosing voor onze salon, na het downloaden van het proefprogramma waren we gelijk verkocht.
Nieuw personeel kan binnen enkele minuten al omgaan met dit programma, zo eenvoudig is het. Ook het wijzigen van div. instelling is een peuleschil.
Support is goed, mails worden altijd zeer snel beantwoord.
Ook komen er geregeld gratis updates.
Ga zo door!

Kitty Hair Design

Ik werk nu 3 jaar met ESSALON software en ben daar zeer tevreden over.
Ik heb alle informatie die ik nodig heb in 1 seconde.
Het is zeer duidelijk en wanneer het even niet werkt, of ik kom er niet uit dan is de help desk zeer alert en lost het probleem direct op.
Ik heb in het verleden met een ander software house gewerkt,dit koste erg veel geld, de updates, verplicht, waren ook zeer kostbaar en de service was ronduit slecht.
Dus ja ik ben zeer tevreden over over ESSALON

Ensels Kapsalon

Sinds kort gebruik ik het programma esSalon, en ik ben zeer tevrede over het programma en over de goede en snelle hulp die ik krijg van jullie als er vragen zijn .

Sylvia Bos

Ik gebruik met mijn kapsalon al 5 jaar het programma ESSALON en dat bevalt me super goed. Het is een mooi en makkelijk programma.

Kapsalon Brenda

Wij zijn zeer tevreden over ESSALON. Het is gebruiksvriendelijke en overzichtelijke software tegen een hele scherpe prijs. Het helpt ons bij een efficiënte bedrijfsvoering.

Kelluf Dames- en Herenkapsalon

ESSALON is een handig programma waar wij ons veel tijd mee besparen. Niet duur, makkelijk programma, goede feedback.

Ank Pennings

Ik gebruik EsSalon in mijn schoonheidssalon. Het is een heel betaalbaar en goed werkend programma. Gemakkelijk zelf aan te passen, en

naar eigen wensen in te delen. Ik ben zeer tevreden!

Loes Bontekoe

Wij werken nu ruim een jaar met het programma Essalon. Het is een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk systeem voor een zeer betaalbare prijs. Je kan zelf bepaalde instellingen veranderen om het wat persoonlijker en makkelijker in het gebruik te maken. Als je ergens hulp bij nodig hebt kan
je gewoon bellen en contact leggen via de pc zodat ze precies met je mee kunnen kijken. Zo begrijpen ze precies wat je bedoeld en is het probleem snel verholpen.

Duo 4 you hairstyling

Wij gebruiken ongeveer 4 jaar het factuurprogramma van Usefulsoftware
Het is een gebruiksvriendelijk programma met veel mogelijkheden en voor een voordelige prijs.
Op dit moment gebruiken wij het voor facturen, de agenda, voorraadbeheer en dagafsluiting.De mensen achter dit programma hebben het programma voor ons zo aangepast, dat wij voor zowel de Groothandel als de detailhandel en salon alle mogelijkheden kunnen gebruiken.
Wij geven ook opleidingen op het gebied van Uiterlijke Verzorging en dat is ook goed in te passen in het systeem

Nail and Hair Purmerend

Wij gebruiken ESSALON al jaren naar volle tevredenheid.
De prijs-kwaliteit verhouding is goed. En wat ook zeer belangrijk is, de support die door dit bedrijf wordt gegeven is geweldig! Kortom een echte aanrader.

Angela Brantjes

Partners

Salon vacatures